nikey.cz

Tak nakonec to byl David Vršecký

Vršecký v Číně vybojoval s Tatrou svůj historicky první titul

161112_sanghaj_2_vrseckyO druhém listopadovém víkendu se v Šanghaji uskutečnil poslední podnik letošního čínského šampionátu v truck racingu, který přinesl Davidu Vršeckému další dvě vítězství, titul mezi jednotlivci a výhru v týmech. Druhou pozici vybojoval, tak jako v Evropě, Adam Lacko.

Davidu Vršeckému stačilo v Šanghaji jen jednou bodovat, nebo doufat, že nejbližší pronásledovatel v podobě Adama Lacka nezíská dostatečný počet bodů. Jenže dvojnásobný mistr Evropy neponechal nic náhodě a po vyhraném měřeném tréninku si dojel pro dvě další vítězství.

161112_sanghaj_5„Musím přiznat, že tady v Šanghaji to nebylo jednoduché. Okruh svým charakterem připomínal až motokárovou trať. Navíc se změnila pravidla, kdy jsem do prvního závodu startoval i přes nejrychlejší čas v měřeném tréninku z jedenácté pozice. Do druhé jízdy pak z vybojovaného pole position,“ přiblížil novinky v čínském šampionátu David Vršecký. „Určitě to neberu tak, že by mi chtěli ztížit zisk titulu, vše se dělá pro napínavost závodů. I přesto jsou z toho další dvě vítězství a také titul čínského šampióna,“ smál se David, který si jako první trucker historie připsal vedle titulu mistra Evropy i ten čínský.

„Buggyra je špičkový tým a do čínského šampionátu přináší nejen rychlé jezdce, ale také profesionalitu. Naše letošní kooperace byla výborná a pro příští rok počítáme určitě s rozšířením společných aktivit,“ uvedla při slavnostním vyhlášení viceprezidentka olejářské firmy Zero Mileage Lubricant Phoebe Wang.

161112_sanghaj_3Nejrychlejším jezdcem na vozech místní značky bývá již tradičně Adam Lacko, který svoji rychlost potvrdil i tentokrát. „V Číně si závody vždy užívám. Tentokrát jsem měl ale celou situaci těžší, protože jsem dostal penalizaci do obou jízd plus pět pozic na startovním roštu. Dojet tak druhý z čtrnáctého místa na startu je jako vyhrát. Ve druhé jízdě to byla čtvrtá pozice a celkově jsem uhájil stříbro, takže jsem spokojený,“ uvedl člen China Buggyra Racing týmu Adam Lacko.

161112_sanghaj_4_lackoSmůlu si v první jízdě vybrali Michal Matějovský a Miroslav Forman. Matějovskému odešly brzdy a na následky společné kolize museli oba čeští jezdci ze závodu odstoupit. „U mne to nevypadlo z počátku dobře, ale do závodu se podařilo nastavit auto a deset kol jsem kroužil bezpečně na čele. Pak ale přišla menší chyba zaviněná okolo pomalejším jezdcem. Tím se přede mne dostal druhý Michal, který měl problém s brzdami a střetu jsme už nikdo nedokázali zabránit. Je to určitě škoda, protože bylo našlápnuto k velkému úspěchu,“ uvedl Forman, který nemohl kvůli rozsáhlému poškození tahače nastoupit ani do druhé jízdy.

„S výsledkem po kvalifikaci jsem nebyl úplně spokojený, nicméně reverzní rošt první jízdy se hodil a během tří kol jsem už kroužil druhý. Na chvíli jsem se dostal i do vedení ale selhaly mi brzdy a následovala rána. Je to velká škoda, ale bohužel i takový je motorsport,“ dodal k nehodě Matějovský.

 
Akce, výstavy, veletrhy, Novinky , , , , Zobrazit komentáře Vytisknout stránku

Komentovat

Váš e-mail nebude publikován. Povinné položky jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML značky a vlastnosti k formátování komentáře:<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Reklama

nikey.cz

Kamioňáci.com


Zdarma SMS

Krátké novinky

Mercedes-Benz Trucks překonává „zvukovou bariéru“ při elektrickém nabíjení s výkonem 1000kW

Vývojáři Mercedes-Benz Trucks během interního testu ve Wörth am Rhein poprvé nabíjejí elektrická nákladní vozidla výkonem 1000 kilowattů • Nově definovaný nabíjecí standard Megawatt Charging System (MCS) ve fázi technické implementace • Rainer Müller-Finkeldei, vedoucí produktového inženýrství Mercedes-Benz Trucks: „Naši … Číst dále →

číst dále »

Scania rozšiřuje svou nabídku elektrických nákladních vozidel o další řešení

Scania rozšiřuje svou nabídku elektrických vozidel o další modely, s nimiž lze čistě elektrický pohon využít v řadě různých oblastí. A nejde jen o možnost, ale o vhodnost a ideální podmínky k jejich využití. Dvě nová elektrická pohonná ústrojí a … Číst dále →

číst dále »

Tatra získala prestižní ocenění Red Dot za design vozidel nejnovější generace řady Force

Kopřivnická automobilka Tatra Trucks si před pár dny zapsala další velký úspěch. Poprvé ve své historii totiž získala ocenění Red Dot v kategorii Product Design, a to hned dvakrát. Tímto oceněním, patřícím k mezinárodně nejprestižnějším v oblasti designu, byly dekorovány … Číst dále →

číst dále »

Nejlevnější Taxi Brno vám zajistí přepravu více osob
Nejlevnější drink and drive Taxi Brno