nikey.cz

Týmové autobusy MAN na Africa Cup v Gabonu

Týmové autobusy MAN na Africa Cup v Gabonu

16 autobusů MAN Lion‘s Coach je nasazeno v roli týmových autobusů při Africa Cup 2017 v Gabonu. Disponují četnými bezpečnostními systémy, jako jsou EBS, ABS, ASR, ESP, hlásič kouře či požáru. Řidiči jsou proškoleni od MAN ProfiDrive.

Fotbalový Africa Cup je napínavý pro všechny: pro fanoušky, kteří prožívají horečku turnaje se svými týmy, i pro fotbalisty, kteří ze sebe vydávají to nejlepší. Vydechnout a uvolnit se mohou sportovci cestou ke stadionům. Vozí je totiž 16 autokarů MAN Lion’s Coach.
Jde o opravdovou sportovní událost Afriky: tisíce fotbalových fanoušků prožívají, oplakávají i slaví zápasy společně se svými družstvy. 14. ledna odstartoval hvizd píšťalky první zápas Africa Cup 2017 mezi Gabonem a Rovníkovou Guineou. Míč se kutálí na stadionech v Libreville, Franceville, Oyem a Port-Gentil až do 5. února při zápasech 16 týmů o vítězství v turnaji. Aby sportovci dorazili na trávník vždy maximálně uvolnění a mohli podávat ty nejlepší výkony, objednal africký fotbalový svaz (CAF) 16 autobusů MAN Lion’s Coach. Luxusní zájezdové autobusy vozí fotbalisty k zápasům a potom zase zpět do míst, kde jsou družstva ubytována. „Tato mimořádná objednávka vznikla díky úspěšné spolupráci importéra MAN v Gabonu, SODIM TP, a MAN Center Importeur NWC Africa“ uvádí s nadšením Burak Keskinkilic, vedoucí prodeje autobusů MAN.
MAN Lion’s Coach je vybaven četnými moderními systémy, které zabezpečují bezpečnou jízdu i v náročných dopravních situacích. Autobusy o délce 12 metrů tak mimo jiné disponují elektronickým brzdovým systémem EBS včetně ABS, ASR, elektronickým programem stability ESP, tempomatem a omezovačem rychlosti. Rovněž signalizační zařízení kouře či požáru v motorovém prostoru garantují nejvyšší bezpečí pro fotbalisty, trenéry, maséry i řidiče. Zeleně tónovaná okna z dvojitého skla se starají o klid a soukromí v autobusu a umožňují fotbalistům se před zápasem maximálně koncentrovat. Další komfort přináší vysoce výkonná klimatizace do tropického podnebí. Dále jsou autobusy vybaveny DVD přehrávačem a dvěma LCD monitory, kuchyňkou, toaletou a dvěma lednicemi.
Pohon autobusům MAN Lion’s Coach zajišťuje dieselový motor o výkonu 400 k (294 kW) v emisním provedení Euro 4. Převodovka MAN TipMatic snižuje spotřebu paliva a zvyšuje jízdní komfort stejně jako praktický kokpit, který přesvědčuje svými přehlednými ukazateli a intuitivně správně umístěnými ovládacími prvky. Pro ideální přípravu řidičů na své úkoly zorganizovali školitelé ProfiDrive Jimmy El-Khoury a Denis Rigot pětidenní trénink řidičů ve věci bezpečnosti, hospodárnosti, předpisů a nových technologií vozidla. „Kromě teoretických znalostí byl důraz kladen na praktický trénink. Každý z 32 řidičů, kteří jsou během Africa Cup nasazeni, seděl minimálně dvě hodiny samostatně za volantem. Nejen fotbalisté podstoupili před turnajem intenzivní trénink“, uvedl Denis Rigot, autobusový expert z MAN Truck & Bus France. „Řidiči byli opravdu nadšeni, jak tichý je autobus uvnitř. A multifunkční volant, který jízdu dělá bezpečnější a jednodušší, se jim také moc zamlouval“, vysvětluje Jimmy El-Khoury, Product and Sales Engineering Manager a ProfiDrive Trainer společnosti Centers Importer NWC Africa.
Africa Cup se hraje již od roku 1957. Letos se bude snažit obhájit loňský titul z Rovníkové Guinei z roku 2015 tým Pobřeží slonoviny. S celkem sedmi tituly je zatím v turnaji nejúspěšnější Egypt. Do letošního ročníku turnaje se kvalifikovaly týmy Gabonu, Alžírska, Kamerunu, Egypta, Ghany, Rovníkové Guinei, Mali, Maroka, Senegalu, Zimbabwe, Tuniska, Toga, Konga, Pobřeží slonoviny, Ugandy a Burkiny Faso.

 
Akce, výstavy, veletrhy, Autodoprava, Novinky, Technika , , Zobrazit komentáře Vytisknout stránku

Komentovat

Váš e-mail nebude publikován. Povinné položky jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML značky a vlastnosti k formátování komentáře:<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Reklama

nikey.cz

Kamioňáci.com


Zdarma SMS

Krátké novinky

Mercedes-Benz Trucks překonává „zvukovou bariéru“ při elektrickém nabíjení s výkonem 1000kW

Vývojáři Mercedes-Benz Trucks během interního testu ve Wörth am Rhein poprvé nabíjejí elektrická nákladní vozidla výkonem 1000 kilowattů • Nově definovaný nabíjecí standard Megawatt Charging System (MCS) ve fázi technické implementace • Rainer Müller-Finkeldei, vedoucí produktového inženýrství Mercedes-Benz Trucks: „Naši … Číst dále →

číst dále »

Scania rozšiřuje svou nabídku elektrických nákladních vozidel o další řešení

Scania rozšiřuje svou nabídku elektrických vozidel o další modely, s nimiž lze čistě elektrický pohon využít v řadě různých oblastí. A nejde jen o možnost, ale o vhodnost a ideální podmínky k jejich využití. Dvě nová elektrická pohonná ústrojí a … Číst dále →

číst dále »

Tatra získala prestižní ocenění Red Dot za design vozidel nejnovější generace řady Force

Kopřivnická automobilka Tatra Trucks si před pár dny zapsala další velký úspěch. Poprvé ve své historii totiž získala ocenění Red Dot v kategorii Product Design, a to hned dvakrát. Tímto oceněním, patřícím k mezinárodně nejprestižnějším v oblasti designu, byly dekorovány … Číst dále →

číst dále »

Nejlevnější Taxi Brno vám zajistí přepravu více osob
Nejlevnější drink and drive Taxi Brno