nikey.cz

Ocenění Design Award pro MAN Intercity

Ocenění za design: MAN Lion´s Intercity získal iF Gold Award 2016

P_Bus_EOT_IntercityNejnovější člen rodiny autobusů MAN získal prestižní ocenění iF International Forum Design Award v kategorii Automobily / Vozidla / Motocykly.
Slavnostního vyhlášení výsledků a udílení cen na galavečeru iF Design Award Night v mnichovském BMW World se zúčastnilo 2 000 hostů. Z celkového počtu 5 295 produktů z 53 zemí udělila odborná porota nejvyšší ocenění iF Gold Award 2016 pouze 75 kandidátům. Jedním z nich je meziměstský autobus MAN Lion´s Intercity, který ve své kategorii porazil soupeře zvučných jmen z oblasti sportovních automobilů a motocyklů.
„Tento meziměstský autobus z produkce MAN ukazuje, jak inspirativně je možné vyřešit standardní designérské úkoly. Na porotu zapůsobil nadčasovým vzhledem s čistými liniemi a perfektně vyváženými proporcemi. Všechny detaily jsou zrealizovány bezchybně, interiér ladí s exteriérem, okna i dveře jsou atraktivně integrovány do celku a barevné schéma, materiály a vnější vzhled byly navrženy bezvadně. Všechny tyto faktory vytvářejí z autobusu moderní vozidlo, které je jako celek absolutně přesvědčivé,“ odůvodnila své rozhodnutí v závěrečném hodnocení porota, kterou tvořilo 58 expertů na design.
Kritéria pro získání prestižního ocenění iF Gold Award, které se uděluje od roku 1953, obsahují vnější vzhled a tvary výrobku, ale také přínos z hlediska inovace, ergonomie a funkčnosti včetně environmentálních aspektů.
IF_Award_2016Stephan Schönherr, viceprezident sekce autobusového designu v MAN, vyjádřil svoje pocity z dosaženého úspěchu těmito slovy: „Jsme nadšeni z toho, že nám udělili ocenění, které je mezinárodně uznávanou značkou kvality dobrého designu. Je to obrovský úspěch, kterého doposud dosáhly naše výrobky pouze z luxusního a prémiového segmentu.“ Podle jeho slov ocenění potvrzuje, že standardní výrobky MAN jsou v designérských kruzích vnímány a uznávány jako mimořádně hodnotná, holisticky navrhovaná vozidla, jež definují úroveň v kvalitě designu i funkčnosti.
Autobus Lion´s Intercity se poprvé představil široké veřejnosti vloni na podzim v rámci mezinárodní výstavy autobusů Busworld v belgickém Kortrijku. Nový model pro meziměstskou dopravu v sobě propojuje prvotřídní komfort s vysokou úrovní funkčnosti a s výjimečnou bezpečností MAN. Autobus nejen že vytváří standard svým výrazným aerodynamicky optimalizovaným vzhledem a výbornými jízdními vlastnostmi, ale přesvědčuje především svojí efektivní spotřebou paliva a nízkými provozními náklady po celou dobu životnosti.
Pro společnost MAN je iF Gold Award 2016 celkově již 13. oceněním za design. V minulosti MAN již vícekrát získal Red Dot Design Award, iF Design Award a German Design Award. Potvrzuje to úspěšnost vozidel MAN a NEOPLAN v oblasti designu a estetiky.
iF DESIGN AWARD 2016 – fakta a čísla:
5 295 přihlášených, 7 kategorií, 1 821 výrobků získalo značku iF, bylo uděleno 75 zlatých ocenění International Forum Design Award. Výrobky jsou rozděleny do sedmi kategorií: produktový design, komunikační design, design obalů, design služeb, profesionální koncepty, architektura a interiérový design.

 
Akce, výstavy, veletrhy, Autodoprava, Novinky, Technika, Vývojové trendy , , , Zobrazit komentáře Vytisknout stránku

Komentovat

Váš e-mail nebude publikován. Povinné položky jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML značky a vlastnosti k formátování komentáře:<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Reklama

nikey.cz

Kamioňáci.com


Zdarma SMS

Krátké novinky

Mercedes-Benz Trucks překonává „zvukovou bariéru“ při elektrickém nabíjení s výkonem 1000kW

Vývojáři Mercedes-Benz Trucks během interního testu ve Wörth am Rhein poprvé nabíjejí elektrická nákladní vozidla výkonem 1000 kilowattů • Nově definovaný nabíjecí standard Megawatt Charging System (MCS) ve fázi technické implementace • Rainer Müller-Finkeldei, vedoucí produktového inženýrství Mercedes-Benz Trucks: „Naši … Číst dále →

číst dále »

Scania rozšiřuje svou nabídku elektrických nákladních vozidel o další řešení

Scania rozšiřuje svou nabídku elektrických vozidel o další modely, s nimiž lze čistě elektrický pohon využít v řadě různých oblastí. A nejde jen o možnost, ale o vhodnost a ideální podmínky k jejich využití. Dvě nová elektrická pohonná ústrojí a … Číst dále →

číst dále »

Tatra získala prestižní ocenění Red Dot za design vozidel nejnovější generace řady Force

Kopřivnická automobilka Tatra Trucks si před pár dny zapsala další velký úspěch. Poprvé ve své historii totiž získala ocenění Red Dot v kategorii Product Design, a to hned dvakrát. Tímto oceněním, patřícím k mezinárodně nejprestižnějším v oblasti designu, byly dekorovány … Číst dále →

číst dále »

Nejlevnější Taxi Brno vám zajistí přepravu více osob
Nejlevnější drink and drive Taxi Brno