nikey.cz

Volvo Trucks: Průlomová spolupráce pro urychlení ekologické přepravy betonu

Unicon, největší výrobce a dodavatel transportbetonu v Dánsku, má v úmyslu zadat dosud největší soukromou objednávku na elektrická nákladní vozidla, která budou jezdit po dánských silnicích. Volvo FM Electric v počtu 11 kusů bude dodáno koncem letošního roku. Společnosti Unicon a Volvo Trucks se dohodly na dlouhodobé spolupráci, jejímž cílem je vyvinout a implementovat kompletní elektrická řešení nákladních vozidel a nástaveb pro betonářský průmysl.


Po získání dobrých zkušeností s vozidlem Volvo FE Electric společnost Unicon činí další velký krok směrem k bezemisní distribuci tím, že představí novou generaci elektrických domíchávačů pro nákladní vozidla s delším dojezdem a vyšším užitečným zatížením. Společnost má v úmyslu zadat dosud největší soukromou objednávku v zemi na 11 modelů Volvo FM Electric, které budou přizpůsobeny na domíchávače s provozem v Dánsku.

Navíc společnosti Unicon a Volvo Trucks navázaly dlouhodobou spolupráci na implementaci a optimalizaci elektrických řešení pro betonářský průmysl. Cílem spolupráce je poskytnout společnosti Unicon příležitost uvést do provozu elektrické domíchávače, které splňují všechny potřeby pro efektivní a udržitelnou distribuci transportbetonu.

„Díky této významné objednávce a ambiciózní dohodě o spolupráci stanovujeme hmatatelné kroky za naše cíle v oblasti emisí CO2 v distribuci. To jasně podtrhuje naši roli jako lídra ve stavebním průmyslu v Dánsku i na celém světě. Velmi se těšíme na tuto spolupráci se společností Volvo Trucks, která nám dává jedinečné příležitosti ke společnému vývoji správných kompletních elektrických řešení-nákladních vozidel a nástaveb – pro oblast distribuce,“ vysvětluje Christian Elleby, ředitel dodavatelského řetězce a zakázek ve společnosti Unicon.

Velká výzva k elektrifikaci přepravy betonu

Rekordní dánská objednávka na elektrická nákladní vozidla je pozoruhodná, protože těžká vozidla pro betonářský průmysl patří mezi nejsložitější pro elektrifikaci. Proto podle Petra Ericsona, generálního ředitele společnosti Volvo Trucks v Dánsku, jde o významnou a perspektivní spolupráci, od které očekávají mnoho:

„Těmito dohodami děláme důležité kroky v rozšiřování řešení distribuce bez fosilních paliv do betonářského průmyslu, kde byla elektrifikace těžkých vozidel velmi náročnou výzvou kvůli velkému zatížení a požadavkům na neustálé míchání. Jsme rádi, že máme společnost Unicon na palubě jako strategického partnera a od spolupráce očekáváme získání nových zkušeností a pozitivní vývoj ve prospěch celého odvětví.

 
Autodoprava, Novinky, Technika, Vývojové trendy , , , Zobrazit komentáře Vytisknout stránku

Komentovat

Váš e-mail nebude publikován. Povinné položky jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML značky a vlastnosti k formátování komentáře:<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Reklama

nikey.cz

Kamioňáci.com


Zdarma SMS

Krátké novinky

Mercedes-Benz Trucks překonává „zvukovou bariéru“ při elektrickém nabíjení s výkonem 1000kW

Vývojáři Mercedes-Benz Trucks během interního testu ve Wörth am Rhein poprvé nabíjejí elektrická nákladní vozidla výkonem 1000 kilowattů • Nově definovaný nabíjecí standard Megawatt Charging System (MCS) ve fázi technické implementace • Rainer Müller-Finkeldei, vedoucí produktového inženýrství Mercedes-Benz Trucks: „Naši … Číst dále →

číst dále »

Scania rozšiřuje svou nabídku elektrických nákladních vozidel o další řešení

Scania rozšiřuje svou nabídku elektrických vozidel o další modely, s nimiž lze čistě elektrický pohon využít v řadě různých oblastí. A nejde jen o možnost, ale o vhodnost a ideální podmínky k jejich využití. Dvě nová elektrická pohonná ústrojí a … Číst dále →

číst dále »

Tatra získala prestižní ocenění Red Dot za design vozidel nejnovější generace řady Force

Kopřivnická automobilka Tatra Trucks si před pár dny zapsala další velký úspěch. Poprvé ve své historii totiž získala ocenění Red Dot v kategorii Product Design, a to hned dvakrát. Tímto oceněním, patřícím k mezinárodně nejprestižnějším v oblasti designu, byly dekorovány … Číst dále →

číst dále »

Nejlevnější Taxi Brno vám zajistí přepravu více osob
Nejlevnější drink and drive Taxi Brno