nikey.cz

Dynafleet

dynafleet telematikaSystém Dynafleet je telematický informační systémem, který napomáhá při každodenním rozhodování, poskytne efektivnější plánování přeprav a lepší sledování vozu, protože máte vždy pod kontrolou náklady na pohonné hmoty a provoz.

Dynafleet – velý bratr který šetří náklady

kabina řidiče s telematikouSledování vozidla poskytuje data o vozidle a časech řidiče jak samotnému řidiči, tak i centrále. To jsou informace, které napomáhají při analýze přepravy a tvoří spolehlivý základ pro práci dispečera vozů a pro kancelář při výpočtu výplat řidičů.
Sledování přepravy je kompletní systém poskytující celou řadu logistických funkcí včetně polohy vozidla. Tento systém je pro dispečery každodenním nástrojem plánování, řízení a sledování přepravních úkolů.

Prodej systému Dynafleet se zdvojnásobil

Prodej on-line systému, pro správu vozového parku, Dynafleet od společnosti Volvo Trucks se během jednoapůlročního období zdvojnásobil. Stále vyšší počet zákazníků se přesvědčuje o tom, že tento systém může pomoci výrazně snížit náklady.

„Od uvedení nejnovější verze systému Dynafleet se počet uživatelů zvýšil z 11 000 na 21 500. Tímto systémem je vybaven více než jeden z každých tří nákladních automobilů, které dnes v Evropě prodáváme. Na některých trzích, jako například ve Francii, Dánsku a Finsku, je se systémem Dynafleet specifikováno více než 60 % vozidel,“ říká Johan Selvén, ředitel pro vývoj flotil a řidičů společnosti Volvo Trucks.

Důraz na palivo

Příčinou tohoto neobyčejného nárůstu tržeb jsou rostoucí ceny paliva a ostřejší konkurence mezi dopravními společnostmi. To je trend, který připravil cestu novým nástrojům a aplikacím, vytvořeným proto, aby zvýšily profitabilitu zákazníků.

„Se systémem Dynafleet získávají dopravní společnosti velké množství informací, včetně detailních údajů o stylu řízení jednotlivých řidičů a o množství paliva, které každý z vozů spotřebovává při různých provozních podmínkách. To zajišťuje nezbytný startovací bod k dalším úsporným procesům, jako je školení ekonomického stylu jízdy. Řada našich zákazníků pomocí kombinace systému Dynafleet a školení řidičů snížila své náklady na palivo až o 7%,“ vysvětluje Johan Selvén.

 

Vyzrálý trh – vyzrálé produkty

Zároveň se pro přepravní společnosti i pro řidiče stalo samozřejmostí, že během své práce používají telematické systémy. Pro rostoucí počet lidí se používání řídicího systému fleetu stalo tak běžnou záležitostí jako používání účetního systému v kanceláři. Trh dosáhl zralosti a stejně tak vyzrály i produkty.

„Dnes můžeme nabídnout flexibilní řešení, které dává každému zákazníkovi možnost přizpůsobit si systém přesně podle svých potřeb. Systém se snadno používá a předplatné nepřevyšuje 15 eur za měsíc. Zvýšený prodej systému Dynafleet dokazuje, že máme produkt, který zákazníkům za jejich peníze nabízí skutečnou hodnotu,“ říká Tom Pontzeele, obchodní ředitel odpovědný za Dynafleet v zemích Beneluxu.

Fakta o systému Dynafleet

telematika Dynafleet je webová aplikace pro řízení vozového parku od společnosti Volvo Trucks, která zdokonaluje plánování a provádění přepravních operací. Systém Dynafleet obsahuje značný sortiment funkcí, které jsou sdruženy ve čtyřech modulech: Fuel & Environment (Spotřeba a Ekonomika), Driver times (Časy řízení a Odpočinku), Positioning (Mapa a Sledování) a Messaging (Komunikace). Tyto moduly jsou nabízeny buď samostatně, nebo v jakékoli kombinaci. Systém Dynafleet může být zároveň snadno integrován s existujícím řídicím systémem zákazníka.

Zdroj: Volvo Truck Czech, s. r. o.

 
Autodoprava, Na cestách, Novinky, Služby dopravcům, Technika, Vývojové trendy , , , , , , Zobrazit komentáře Vytisknout stránku

Komentovat

Váš e-mail nebude publikován. Povinné položky jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML značky a vlastnosti k formátování komentáře:<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Reklama

nikey.cz

Kamioňáci.com


Zdarma SMS

Krátké novinky

Mercedes-Benz Trucks překonává „zvukovou bariéru“ při elektrickém nabíjení s výkonem 1000kW

Vývojáři Mercedes-Benz Trucks během interního testu ve Wörth am Rhein poprvé nabíjejí elektrická nákladní vozidla výkonem 1000 kilowattů • Nově definovaný nabíjecí standard Megawatt Charging System (MCS) ve fázi technické implementace • Rainer Müller-Finkeldei, vedoucí produktového inženýrství Mercedes-Benz Trucks: „Naši … Číst dále →

číst dále »

Scania rozšiřuje svou nabídku elektrických nákladních vozidel o další řešení

Scania rozšiřuje svou nabídku elektrických vozidel o další modely, s nimiž lze čistě elektrický pohon využít v řadě různých oblastí. A nejde jen o možnost, ale o vhodnost a ideální podmínky k jejich využití. Dvě nová elektrická pohonná ústrojí a … Číst dále →

číst dále »

Tatra získala prestižní ocenění Red Dot za design vozidel nejnovější generace řady Force

Kopřivnická automobilka Tatra Trucks si před pár dny zapsala další velký úspěch. Poprvé ve své historii totiž získala ocenění Red Dot v kategorii Product Design, a to hned dvakrát. Tímto oceněním, patřícím k mezinárodně nejprestižnějším v oblasti designu, byly dekorovány … Číst dále →

číst dále »

Nejlevnější Taxi Brno vám zajistí přepravu více osob
Nejlevnější drink and drive Taxi Brno