nikey.cz

AUTOTEC 2010 se blíží

BVV – Výstava Autotec Brno 4. – 10. 6.  2010

Největší specializovaný veletrh užitkových vozidel v rámci střední Evropy se blíží, jaký bude a co uvidíme letos nového?

Tak jako každý sudý rok se i letos bude konat v Brně veletrh užitkových vozidel, příslušenství, garážovací a servisní techniky AUTOTEC 2010.

Renault

Minulý ročník výstavy ( AUTOTEC 2008) patřil mezi pět světových nejvýznamnějších oborových veletrhů užitkových vozidel a byl zařazen do kalendáře Mezinárodní asociace výrobců automobilů O.I.C.A.

Letos  vzhledem ke stále doznívající celosvětové recesi se pořadatel rozhodl po dohodě s asociacemi sdružení automobilového průmyslu (SAP) k rozšíření záběru veletrhu i o kategorii osobních automobilů M1.

Veletrh se uskuteční v termínu 4. – 10.června 2010 na brněnském výstavišti a to souběžně s výstavou AUTOSALON BRNO 2010 zaměřenou na oblast osobních vozů.

Autotec 2010 – novinářský den

První den, pátek 4. června 2010 (9.00 – 18.00 hod.), bude určen pro odborníky a  novináře, pro širokou veřejnost se brány otevřou dne 5. června 2010 (každodenně od 9.00 – 18.00 hod.), závěrečný den pak od 9.00 – 17.00 hod.

Pro akreditaci novinářů je třeba vyplnit formulář, který je k dispozici na stránkách organizátora veletrhu BVV.

Pro veřejnost organizátor představil tzv. rodinné vstupné (2 dospělí a 2 děti) za 200,- Kč,

celodenní vstupné pak činí 100,- Kč, pro registrované návštěvníky pouze 50,- Kč.

Pro děti do 6-ti let a osoby tělesně postižené je vstup zdarma.

Letošní AUTOTEC 2010 představuje již třináctý ročník uvedeného veletrhu a vystavovatelé, stejně jako v minulosti představí mnoho novinek z oblasti výroby nákladních vozidel, přípojných vozidel, autobusů, nástaveb i servisní a garážovací techniky.  Ilustracni_foto_3

Podívejte se na náš speciál na téma AutoTec 2010

Novinky na Autotec 2010

Z očekávaných novinek v oblasti nákladních vozidel lze jmenovat například SCANII, která zde představí nový model SCANIA V8. Tento vůz postavený na základě úspěšné série R a pokrývající svým výkonem rozsah 500-730 koní tak vytváří novou třídu užitkových vozidel a právem tak získalo ocenění Truck of the Year 2010.

Volvo zde představí nové vozidlo Volvo FMX, které si svou světovou premiéru odbylo již na Baumě v Mnichově, dá se čekat prezentace limitovaného

modelu FH k příležitosti oslavy 30. jubilea uvedení kabiny Globetrotter na trh. MAN představí vozidlo TGL s vylepšenou aerodynamikou. Mercedes představí již třetí

vývojovou řadu osvědčeného modelu Actros. Návštěvníci se dočkají i značky ISUZU, která tak nově vstupuje na český trh prostřednictvím lehkých nákladních vozů řady N.

Z přípojné techniky lze předpokládat větší důraz vystavovatelů na vozidla a nástavby použitelné v kombinované dopravě, která začíná nejen v Evropě ale i v ČR

hrát čím dál důležitější roli v nákladní dopravě na delší vzdálenosti. Předpokládá se i představení návěsů na přepravu leteckých kontejnerů v dalším rostoucím odvětví  tzv. AIR-CARGO dopravy. Z konkrétních novinek pak představení dvou nových modelů sklápěcích návěsů od firmy SCHMITZ CARGOBULL s vlastní hmotností nepřevyšující 5t. Firma HESTI, dovozce návěsů značky KRONE představí valníkový návěs Eco-Liner, který se vyznačuje nižším aerodynamickým odporem při jízdě.

Novinky se dají předpokládat i u německého výrobce HUMBAUR, který v závěru loňského roku převzal kontrolu nad svým rivalem, firmou KOEGEL.

Z oblasti autobusů bych zmínil především nadějného tuzemského výrobce SOR, kerý vstoupil na trh s novými celonízkopodlažními městskými autobusy SOR NB 12 CITY  v provední sólo a v kloubovém provedení pak SOR NB 18 CITY. Oba modely budou součástí rozsáhlé firemní expozice.

Od dalšího českého výrobce firmy TEDOM lze očekávat představení příměstského autobusu TEDOM L12 G s pohonem na zemní plyn (CNG).   Ilustracni_foto_2

Novinky zde představí také firma IVECO IRISBUS, která se chystá v Brně představit svou novou vlajkovou loď, kterou je její luxusní dálkový autokar Magelys HDH v třínápravovém provedení s celkovou délkou 13,8m. Dalším vozem který výrobce představí bude zkrácená 10,5m dlouhá varianta nízkopodlažního autobusu Citelis.

Toto je však jen zlomek všech novinek, které se dají očekávat nejen v oblasti výroby, ale i v autoopravárenství a servisní techniky.

Autotec_2010_Mapa Celý veletrh bude doprovázen i bohatým doprovodným programem jednak pro odbornou veřenost, z něhož lze jmenovat např. mezinárodní konferenci zaměřenou na podporu zvyšování bezpečnosti silničního provozu BRNO SAFETY či konferenci ZNALCŮ – ANALYTIKŮ DOPRAVNÍCH NEHOD anebo vyhlášení ankety AUTOMOBIL 4X4 ROKU 2010.

Pro širokou veřejnost je připravena např. CLASSIC SHOW což je první veletrh historických automobilů, motocyklů, náhradních dílů a renovačních dílen v České republice a největší setkání klubů majitelů youngtimerů.

(redakce)

 
Akce, výstavy, veletrhy, AUTOTEC , , , Zobrazit komentáře Vytisknout stránku

Komentovat

Váš e-mail nebude publikován. Povinné položky jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML značky a vlastnosti k formátování komentáře:<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Reklama

nikey.cz

Kamioňáci.com


Zdarma SMS

Krátké novinky

Mercedes-Benz Trucks překonává „zvukovou bariéru“ při elektrickém nabíjení s výkonem 1000kW

Vývojáři Mercedes-Benz Trucks během interního testu ve Wörth am Rhein poprvé nabíjejí elektrická nákladní vozidla výkonem 1000 kilowattů • Nově definovaný nabíjecí standard Megawatt Charging System (MCS) ve fázi technické implementace • Rainer Müller-Finkeldei, vedoucí produktového inženýrství Mercedes-Benz Trucks: „Naši … Číst dále →

číst dále »

Scania rozšiřuje svou nabídku elektrických nákladních vozidel o další řešení

Scania rozšiřuje svou nabídku elektrických vozidel o další modely, s nimiž lze čistě elektrický pohon využít v řadě různých oblastí. A nejde jen o možnost, ale o vhodnost a ideální podmínky k jejich využití. Dvě nová elektrická pohonná ústrojí a … Číst dále →

číst dále »

Tatra získala prestižní ocenění Red Dot za design vozidel nejnovější generace řady Force

Kopřivnická automobilka Tatra Trucks si před pár dny zapsala další velký úspěch. Poprvé ve své historii totiž získala ocenění Red Dot v kategorii Product Design, a to hned dvakrát. Tímto oceněním, patřícím k mezinárodně nejprestižnějším v oblasti designu, byly dekorovány … Číst dále →

číst dále »

Nejlevnější Taxi Brno vám zajistí přepravu více osob
Nejlevnější drink and drive Taxi Brno